Godis-tips!

Som bekant försöker jag ju gå ner i vikt, för 1388724908290 gången. Men den här gången känns det riktigt bra.. Jag har inte direkt förbjudit något till 100% men om vi säger såhär, jag ahr förbjudit godis och läsk till 90%, kakor och liknande till 50% men inte förbjudit snabbmat och sånt. Dock ska jag självklart dra ner på det men i stället för att förbjuda känns det bra att just nu under omställningen, kunna äta den där pizzan en gång och sen ingen dricka till. Jag vet att det är ju egentligen ingenting, men det känns bra att kunna stå emot ett par saker till att börja med.

Det är två veckor sen jag började med det här nu och hittills på dom två veckorna har jag ätit 3 chokladpraliner, ett glas julmust, en tugga snickers och en klunk cola. Det kanske låter mycket ändå men för mig är det bra! Sen kakor, har ätit 2 stycken tror jag, men i stället för att äta alla som ser goda ut som jag gjort innan så äter jag en av kakorna, den som är allra godast! Och många gånger har jag skippat saker fast jag är sugen. Till exempel chokladasken som står här i samma rum som mig! Ska inte äta någor ur den ikväll! :)

Så småningom ska jag dra ner ännu mer på snabbmat och liknande. Har inte heller ätit chips senaste veckorna, förutom ett par stycken på festen i lördags. Det känns i alla fall som att jag är på rätt spår! Nu ska jag bara komma igång med motionen lite bättre och dra ner aningen mer, dock ska jag äta allt hemlagat men i lagom stora portioner. Äntligen känns det som att jag är på rätt väg och jag ska inte ge upp den här gången! Någon gång måste jag lyckas och nu är rätt tid, -30 kg är mitt mål och till sommaren lär jag ju inte ens hinna hälften men jag ska ligga i så gott det går. Ska bland annat börja ta Sammy på längre promenader nu när han blivit 6 månader och fåt gå längre, han fyller 6 månader idag! :D Så jag och Johan har bestämt att vi ska på en 45-minuterspromenad 3 dagar i veckan och 30-minuterspromenad 2 dagar i veckan. Minimum! Sen får det bli som det blir dom andra två dagarna, lite kortare promenader under dagen typ, såna dagar man inte riktigt hinner med någon långpromenad! :) Nu är det ut i ur och skur som gäller!!

Jag vill ju börja plugga dietist/kostvetare sen och känns inte så kul om jag själv inte ens lyckats gå ner i vikt. Likaså vill jag ju vara smal den dagen jag ska gifta mig, den dagen jag blir gravid så jag slipper en massa, massa extrakilon, och så vidare. Ni förstår! :)

Men till tipset, något jag älskar, är att värma äpplen med kanel på i mikron, sen ha på lite keso. Helt underbart gott!!! Det är vad jag ätit när jag blivit sugen på sött ibland och verkligen inte kan stå emot. Nu har jag dock inga äpplen hemma men har Keso päron, så ska ta mig lite av det med banan i eller något. Hittade den smaken först förra veckan och den är underbar, jag lovar!


Det va visst äpple, päron, vanilj. Jag tycker dock den smakar päron mest!


Har ni några goda, nyttiga tips?

Monday!

Hela den här veckan alltså, har legat sjuk sen förra helgen och va sämre i fredags än på hela veckan. Men på kvällen fick Johan med mig till Falköping ändå på födelsedagsfirande och trots att jag sagt att jag inte skulle, så tog jag ett par glas vin och lite likör! Men det gjorde susen för stunden. I lördags va jag lite piggare, kollade lite på julskyltningen själv, Johan jobbade hela dagen och sen på kvällen åkte vi och lämnade Sammy till hans mamma och åkte på 30-årsfest hos Daniel! Det va roligt men Johan fick ju vara nykter och vi åkte hem redan kl 22:30, jag något överförfriskad! :)

Igår jobbade han ju då igen, sen satt han och drack glögg på jobbet så vi missade julskyltningen! :( Trist helg att han jobbade alltså.. Men när han kom hem åt vi god kyckling och sen såg på film som gick på tv:n och drack hjortronglögg, åt pepparkakor och mögelost. Det va underbart i alla fall! :) Riktigt mysigt. Dessutom hade jag städat hela dagen och vi julpyntade. Så nu är det lite juligt här hemma i alla fall..

Idag va jag hemma från skolan, vi skulle på studiebesök och jag mår inte bra alltså, det försvinner aldrig! Men nu måste jag till skolan imorgon eftersom jag varit hemma en vecka.. Känns förjävligt när jag fortfarande inte är pigg! Åkte med Johan till hans mamma idag när vi hämtade Sammy, skulle jag inte gjort eftersom hon också va sjuk tydligen... Ruskigt ont i halsen nu! Hoppas att jag blir bättre snart.. På torsdag ska jag nämligen vaccinera mig mot svininfluensan, känns sådär, är sjukt rädd för sprutan. Svimmar nästan bara jag tänker på den... Men det lär vara värt det! Sen biverkningarna som man inte vet om dom kommer och vilka den blir, lär ju bli sådär också men i bästa fall bara lite ont i armen och ev en dag med influensasymptom. Som min familj haft! För på lördag är det julmarknad på skolan, då måste jag vara frisk...

Men nu blir det en lugn kväll, en sväng till ut med Sammy och lite tv, sen sova i tid och hoppas jag får må någorlunda bra imorgon!! Jobbigt att sitta i skolan annars, men jag måste ju..

Nu ska jag se tv, ta det lugnt och planera veckan, har som sagt en heeel del att göra! Inte minst komma ikapp i skolan efter den här veckan. Fyy! ÅNGEST! Vill bara ha ett jobb, skippa skolan och slippa plugga på lääänge, tjäna lite pengar. Det här är inget för mig och jag orkar inte plugga mer, verkligen! Jag fick klart gymnasiet förra året efter mycket slit. Men jag måste ju plugga, för jag har inget rätt till a-kassa om jag inte får jobb, så tvivlar på att jag fått någon ersättning.. Men får se, ska kolla upp det där! Känns så onödigt att ta lån till något som inte känns värt...

Hörs imorgon! Min advents-/julklappskalender börjar då också! ;) Och dessutom får jag öppna första luckan i min söta Hello Kitty-chokladkalender. :D


En helt vanlig lördag?

Förra helgen jobbade jag gärnet med tidningen jag numera är redaktör för. Det här är första numret jag gör och jag har kommit fram till att Word inte är min starka sida! Åtminstone inte Word för Vista.. Men efter 9 timmar i streck framför datorn fick jag till det. En dator med internet på, den andra med windows och word. Jag fick sitta och föra över en hel del via usb-minnet och sen fixa och trixa i word. Tröstade mig lite med grönsaker och dipp som ni ser! ;) Det tyckte jag att jag va värd där, hehe.. Jag klev inte upp från stolen en enda gång och gode gud vilken ryggvärk jag hade sen!!

Det gör jag aldrig om. Men är man i sista sekunden så är man! Dock är den inte hela klar än, kommer få jobba gärnet med det sista nu inom dom närmsta dagarna. Har fööör mycket att tänka på nu känner jag! Ska bli skönt när det är klart i alla fall.. :) En sak mindre!

Ni ska få se resultatet av tidningen när den kommer ut! Det är alltså en enkel papperstidning för Svemus, men det är alltid nåt att ha i CV:t!



Make up store!

Jag måste bara tipsa om en superprodukt från Make up store!

Lip care mix. Den ligger runt 175 kr tror jag.
Helt klart värd priset!!!



Den gröna delen fungerar som en peeling, och tar bort död hud och torra flagor från läpparna. Efter det tar du på den vita som mjukgör, den fungerar som en inpackning och gör läpparna supermjuka. Sist tar man på den rosa, som är ett läppglans, även det ganska mjukgörande tycker jag och definitivt väldigt snygg och mild rosa färg. Läpparna känns helt underbara hela kvällen även när glanset försvunnit. Det här är något som kommer inhandlas till min sminkväska på engång när den tar slut! Det är min räddare i nöden, speciellt såhär på vintern! ;)

Miljövänlig ficklampa!

Är du mån om miljön? Införskaffa då denna miljövänliga ficklampa från Areaware vetja! :)

Min fotoutställning!

Tänkte visa mina bilder jag har till min fotoutställning på skolan. Har dock lagt märke till att vissa ser lite annorlunda ut på fotopapper än det såg ut på datorn. Mycket rödare och så! :/ Men det är väl sånt man får ta.. Inga av fotona är redigerade mer än beskurna och något ändrade i temperaturen (kallt, varmt ljus). Endast sånt som man kan göra i ett fotolabb!

(Klicka på bilderna för att se dem större)




Gyllene snittet



"Innan..."



Konsert



Kort skärpedjup



Långt skärpedjup



Porträtt



Rörelse
(som tyvärr blev röd i ljuset på fotot sen)


Inga bilder får användas utan min tillåtelse!



Sitter hemma och rullar tummarna..

Idag skulle vi ha studiebesök i Göteborg med klassen, på Tv4 och Västnytt! Igår efter att vi ringt läraren fick vi veta att vi skulle sluta kl 15 (slutar 12 här i Alingsås annars) och dessutom hann vi varken fika eller äta lunch så får stå för lunchen själv. Bra att komma med det nu när det är slutet av månaden... Jag har inte råd med det och jag har en massa annat att fixa! Så idag ska jag plugga och göra klart "Husmusen" som jag är ny redaktör för! Och kommer väl hinna plocka en del i lägenheten också. :)

Har varit ut medSammy nu vid 10 och Johan ligger fortfarande och sover eftersom han ska jobba ikväll.. När han vaknat ska vi tre ut på en längre promenad! :) Gymmet har ju dött ut, ska dit varje dag men jag tycker det är så jobbigt att visa mig på gymmet så just nu kör jag på att äta bättre och gå promenader så kan jag gå dit om några kilo... ;)

I måndags började mitt godis- och läskförbud! Jag brukar ju förbjuda allt och då klarar jag ingenting. Nu tillåter jag mig både snabbmat, chips, dipp osv (fast på lagom nivå, såklart!) men ska dra ner på sockret, som är det mest beroendeframkallande och som är lättare att hålla sig ifrån än fett, fett finns ju i allt. Och självklart är det en massa socker och kolhydrater i chips, dipp och snabbmat och annat, men det är godis och läsk som triggar sötsuget eftersom det smakar sött! Ska dra ner ännu mer på allt sen också men just nu är det godis och läsk och kakor ska jag endast äta nån gång när jag fikar någonstans men har i alla fall klarat 2.5 dag nu utan läsk eller godis! ;) He he! Nu ska jag klara resten av veckan också bara! Men det känns inte så tungt faktiskt..

Har precis bläddrat igenom Cerveras katalog och hittat en heeel del jag vill ha i julklapp! ;) Kommer kanske med lite bilder sen bara jag fotat dom och lagt in på datorn! :P

Regnar det hos er idag också? Fast jag tycker det är ganska mysigt med regn om det bara är ibland, inte varje dag! Men jag föredrar snö men just nu är det ju väldigt varmt ute, men jag hoppas på snö snart!! :D En vit jul, tack!

Återkommer senare, nu ska jag börja fixa här. Puh!







Uppdat.

Jag ska dock äta chokladen ur min nya Hello Kitty-kalender från den 1 december OM det går bra med förbudet! :) Men det är det enda. Känner jag dock fram till att jag inte kommer stå ut med det sparar jag alla till den 24 dec!

Usb-brödrost, någon?

Hittade en skojig pryl från Electrolux. En brödrost med usb-kabel, där man printar ner text och liknande på brödet i rosten! ;) Haha, ganska onödigt men ändå häftigt kan tänkas. Speciellt om man slänger i sig frukosten till arbete på datorn på morgonen! :D Har ingen aning om den går att köpa dock..



Tävling - iPhone!

Jag tävlar sällan längre men detta kan jag inte missa! :)

Just nu har Foki en tävling om en iPhone med valfritt skal i samarbete med MrGizmo.se och jag är självklart med och tävlar om den med detta söta skalet! Det är rosa, med Hello Kitty, kan det bli bättre ;) Nu håller jag bara tummarna, I need it!!! :D




Bild lånad från images.businessweek.com/

I want it back!

Samboliv och kärlek i alla ära men jag saknar den gamla tiden. När man bodde själv, kunde göra lite mer vad man ville, fixa som man ville i lägenheten, ta dit vem man ville och när man ville! Det va tider det ändå.. Känns inte som jag hann bo själv på riktigt någon gång då jag alltid bodde i andra hand och flyttade runt, aldrig fick inreda och fixa själv..

Jag ska väl inte gnälla, det är underbart att vara nära den man älskar och att ha någon där men jag saknar det att kunna ses när man känner för det. Vi har ju i stort sett bott ihop sen dag 1, jag har haft min egen lägenhet första året men alltid varit hos honom. Förutom när jag bodde ett halvår i Gävle men då va det så mycket problem mellan oss att jag ändå inte kunde njuta av det..

Men nu känns det som att det är kört! Jag önskar jag hade varit mer själv från början, men jag gillade ju inte att bo själv heller, hade inget att göra och kände i stort sett ingen i götet, men man vet aldrig vad man har förens man förlorat det, det är väl så! Nu efter 2 år ihop känns det ju inte som något alternativ att flytta isär, jag vill ju vara med honom så snacka om att förstöra allt om man flyttar isär samtidigt som jag känner att jag behöver det där, jag har aldrig varit i ett långt förhållande där vi bott isär och kunnat träffas när man vill och längta, känns den där nykära känslan en längre tid!

Så jag vet inte, jag får väl fundera på saken, det skulle ju va jäkligt skönt med lite space men risken är ju att allt tar slut då.. Och så har vi ju Sammy, då får jag inte ha honom hos mig heller! :( Och då kommer livet suga extremt igen... Jag vill dock till en större stad, Göteborg, Stockholm, Uppsala, you name it! Jag orkar inte med Alingsås alltså..

Det är fan aldrig lätt! :)
Tankar tankar tankar.


Nu har Johan suttit framför sitt Playstation i exakt 3.5 timme. Jag håller på och fixar mat, har varit ut med hunden och snart är maten klar så nu ska jag plocka undan och duka. En sen middag men gott ska det bli! :) Köttfärslimpa med potatis, brunsås och morötter!

Hello Kitty-chokladkalender!

Gissa min lycka igår när jag var på Willys och handlade och vid kassan fanns chokladkalendrar med Hello Kitty. Självklart köpte jag en! Ville ha både motiven men valde den rosa.. Fanns även en röd med Kitty i tomtedräkt! ;) Vill ha den sen också, hihi.

Såååå sött! Detta kommer bli en bra jul med andra ord, eller 24 dagar fram till jul. ;)

Så alla Hello Kitty fans, ni får ju inte missa detta!




Haha!

Jag skulle in och skriva lite andra inlägg men jag va bara tvungen att nämna kommentaren jag fick i inlägget nedan. Jag kommenterade Kissies blogg en dag där jag verkligen tyckte hon gick för långt! Och här fick jag nåt litet fjortisfan hon har efter mig, hahaha. Snälla nån, bra på det hon gör? Hon bara förnedrar andra människor och beter sig som en extrefjortis trots att hon är 18 år, helt sjukt! Hon kommer långt på att vara elakt mot andra och dessutom ser hon ut som jag vet inte vad... Ja, det är jättebra gjort och jättemoget! Och att nåt av hennes fans sen skriver till mig att jag inte har något liv, vad har du/ni för liv som sitter och läser hennes kommentarer och försvarar henne? Som jag har förstått det klarar hon sig väldigt bra själv! ;)

Och sen är det väldigt coolt att retuchera om sig själv på bilderna också! :P

Det värsta av allt är att det kommer bli en massa mini-Kissies efter detta, usch och fy säger jag!





Och för att inte tala om hennes "silikon"läppar! Uhhh..

RSS 2.0